Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΕ



ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Με το χαρακτήρα κατεπείγοντος πέρασε στα χέρια  της τράπεζας Πειραιώς, το υγιές τμήμα της ΑΤΕ, με τη διαδικασία της απορρόφησης.  Στον όμιλο Σάλα,  μεταβιβάσθηκε το δίκτυο καταστημάτων , το σύνολο των καταθέσεων , το υγιές  ενεργητικό.  Με άλλα λόγια  το τμήμα της επιχειρηματικής  δραστηριότητας,  που  υπόσχεται  ακόμα περισσότερα κέρδη. Το παθητικό κομμάτι το περνά  στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκθείασαν το γεγονός, έφτασαν  σε σημείο να λογοκρίνουν μάλιστα και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το

Συγκυβέρνηση και Χρυσή Αυγή, χέρι-χέρι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου



Οι βουλευτές συγκυβέρνησης και Χρυσής Αυγής μπλοκάρουν τη σύγκληση της Επιτροπής Οικ.Υποθέσεων για την Αγροτική.
Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Πάντως, ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 3 βουλευτές

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της


Τσίπρας: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της


Σ’ αυτήν εδώ τη συγκέντρωση οι νέες και οι νέοι ενώνουν τη φωνή τους, τις ανησυχίες τους και τις ελπίδες του με κάθε Ελληνίδα, με κάθε Έλληνα.
Στρέφουμε, όλες και όλοι μαζί, το βλέμμα μας στο δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο αύριο.
Αγωνιζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μια νέα Ελλάδα.
Της αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ευημερίας.

Αγωνιζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανατροπή των αδιέξοδων και καταστροφικών επιλογών του κατεστημένου.
Απορρίπτουμε την πολιτική λογική του «ώριμου φρούτου».

Η Αριστερή Ενότητα ΤΕΙ Πύργου για τις εξελίξεις στην Κοινωνία και την Παιδεία




ΑΡ.ΕΝ TΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

Το δικομματικό τέρας με τα 3 κεφάλια (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), όντας συστημικό  μόρφωμα με βαθύτατες ρίζες τόσο στην διαπλοκή όσο και στην γκεμπελίστικη προπαγάνδα, έχει πολλούς μηχανισμούς προκειμένου να εξασφαλίζει την επιβίωση του.

Κορόιδεψαν τον Λαό, λέγοντας του πως θα επαναδιαπραγματευθούν  τις υπογραφές που έβαλαν για την καταστροφή της Χώρας.  Έταξαν

Δράση ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στην αγροτική τράπεζα Πύργου






Δελτίο τύπου

 

Πολυμελές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας με την παρουσία της βουλευτού  Έφης Γεωργοπούλου, του Μάκη Μπαλαούρα, πρώην μέλους της ΟΤΟΕ, και πολλών στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής επισκέφθηκε τα τραπεζικά καταστήματα της πόλης του Πύργου και κατήγγειλε το εθνικό έγκλημα της δωρεάν παραχώρησης του υγιούς τμήματος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αυτό είναι το άθλιο πραξικόπημα της κυβέρνησης οπερέτας των τριών, που χαρίζουν στους κομματικούς τους φίλους μια ιστορική τράπεζα, και μάλιστα κερδοφόρα, μέσα από σκοτεινές διαδικασίες και με όργανα τους εγκάθετους της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αφού πρώτα τη διαχώρισαν σε «καλή» και «κακή», ώστε το μέγα φιλέτο να χαριστεί στα γνωστά συμφέροντα που κυριαρχούν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αποτελεί τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, που συντελέσθηκε στο σκοτάδι και το παρασκήνιο, να ενσωματωθεί η Α.Τ.Ε. στην Πειραιώς χωρίς να καταβληθεί ως τίμημα ούτε ένα ευρώ, ενώ η Πειραιώς προσπορίζεται τζάμπα πολλά δισεκατομμύρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι σχετικές πράξεις μεταβίβασης προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν οι βρόμικες μεθοδεύσεις.

Με το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. κινδυνεύουν άμεσα όχι μόνο δεκάδες χιλιάδες αγρότες δανειολήπτες και η γη τους, αλλά και χιλιάδες μικρομεσαίες συνεταιριστικές αγροκτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και αλιευτικές επιχειρήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να αφήσουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν έχει κανένα δικαίωμα και δεν διαθέτει καμιά νομιμοποίηση να δωρίσει την Α.Τ.Ε.

Έφτασε η ώρα για ένα μεγάλο μέτωπο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και του ΛΑΟΥ, ένα αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο που θα ματαιώσει το πακέτο σοκ των 15 δισ., θα ματαιώσει το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. και της Ελλάδας, ανοίγοντας μια νέα προοπτική για τη χώρα.

Καλούμε το λαό να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση για να ματαιώσει το ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας που ξεκίνησε από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ και που δεν θα είναι η μοναδική περίπτωση.

 

ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!




ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Η κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να προχωρήσει στην απαράδεκτη και εγκληματική ιδιωτικοποίηση  της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) αίροντας ακόμη και την σαφή προγραμματική τους συμφωνία .
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε, Παρασκευή το βράδυ, μετά από σκοτεινές διαδικασίες της Τράπεζας Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να ανακοινωθεί ο διαχωρισμός της

Συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να φτάσει πολύ μακριά"


Πηγή: www.rednotebook.gr

Σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, τα όρια της τρικομματικής κυβέρνησης, και την ατζέντα της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

1.  Μέσα σε ένα μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ «μεταμορφώθηκε» από πολιτική δύναμη του 4-5% σε αξιωματική αντιπολίτευση. Πού αποδίδετε την εξέλιξη αυτή; Ποιες προοπτικές ανοίγονται για το χώρο;

Κατ' αρχήν είναι εκρηκτικές οι κοινωνικές μεταβολές, τις οποίες προκάλεσε το Μνημόνιο στα δύο χρόνια εφαρμογής του. Ευρύτατα στρώματα διολισθαίνουν με απίστευτους ρυθμούς προς τη φτώχεια, η ανεργία θερίζει, η ανασφάλεια έχει γενικευθεί. Και το χειρότερο, η πλειοψηφία

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Μας κυβερνά μία πτωχευμένη τραπεζοκρατία - Να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα της ΑΤΕ





Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με την οποία ζητά να υπάρξει άμεσα προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για «τον τεμαχισμό και την πώληση του

Έγκλημα κατά της δημόσιας περιουσίας: Στην Πειραιώς η 'καλή' Αγροτική



H Τράπεζα Πειραιώς απορροφά το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας

Προμελετημένο έγκλημα κατά του ελληνικού δημοσίου αποτελεί η fast track μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς από την Τράπεζα της Ελλάδος.


Στην Τράπεζα Πειραιώς μεταβιβάζονται όλες οι καταθέσεις ύψους 15 δις ευρώ,  τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων, όλο το δίκτυο και όλο το προσωπικό της ΑΤΕ. Στο δημόσιο παραμένουν οι μη χρηματοοικονομικές θυγατρικές της ΑΤΕ ενώ ανακαλείται η άδεια της τράπεζας.

Επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ψυχική υγεία - Υποχωρεί η Κυβέρνηση‏



Συγγραφέας: left.gr

Δεν θα παρακρατείται τελικά το 50% έως 80% των συντάξεων των ψυχικά πασχόντων για τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας - Άτακτη υποχώρηση της Φωτ. Σκοπούλη μετά από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Να εισηγηθεί την κατάργηση των κοινωνικά ανάλγητων διατάξεων που προβλέπουν παρακράτηση των συντάξεων (από 50% έως 80%) των ψυχικά ασθενών, οι οποίοι φιλοξενούνται σε δημόσιες μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, δεσμεύτηκε η υφ. Υγείας

FW: Επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ψυχική υγεία - Υποχωρεί η Κυβέρνηση


Δεν θα παρακρατείται τελικά το 50% έως 80% των συντάξεων των ψυχικά πασχόντων για τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας - Άτακτη υποχώρηση της Φωτ. Σκοπούλη μετά από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Να εισηγηθεί την κατάργηση των κοινωνικά ανάλγητων διατάξεων που προβλέπουν παρακράτηση των συντάξεων (από 50% έως 80%) των ψυχικά ασθενών, οι οποίοι φιλοξενούνται σε δημόσιες μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, δεσμεύτηκε η υφ. Υγείας Φωτ. Σκοπούλη, πιεζόμενη από την ανάδειξη του ζητήματος στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κ. Ζαχαριά


Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Ζαχαριάς υπέβαλε επίκαιρη ερώτηση στην αρμόδια υπουργό για το ζήτημα των δραματικών περικοπών των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 για τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας (που φτάνουν στο 55% σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011!), τις οποίες καλούνται να πληρώσουν με τις συντάξεις τους οι ψυχικά νοσούντες, σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση του πρώην υφυπουργού Προνοίας Μ. Μπόλαρη. Ο Κ. Ζαχαριάς έκανε λόγο για αντισυνταγματικές διατάξεις και για άνιση παρακράτηση στις πενιχρές συντάξεις των ψυχικά ασθενών, χαρακτηρίζοντας τον τρόπο που βρήκε η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις δραματικές περικοπές στη δημόσια υγεία ως "άδικο" και "κοινωνικά ανάλγητο". 

Εξάλλου, τις διατάξεις αυτές έχουν καταγγείλει κατά καιρούς ως αντισυνταγματικές τόσο η ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον Έλεγχο Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές (επιτροπή Τρομάρα) , όσο και ενώσεις ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και σύλλογοι οικογενειών τους. Επίσης, κατά των προβλέψεων της απόφασης Μπόλαρη έχουν ταχθεί κοινωνικοί, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, που εμπλέκονται στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά νοσούντων, θεωρώντας ότι οι εν λόγω διατάξεις καταργούν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν υγείας.


Υποχωρεί η υφ. Υγείας Φωτ. Σκοπούλη


Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης η αρμόδια υφυπουργός Υγείας Φωτ. Σκοπούλη, παραδέχτηκε ότι ο τομέας της ψυχικής υγείας παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και πόρων, χωρίς ωστόσο να θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στην ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική. Η κ. Σκοπούλη σημείωσε ότι η όλη προσέγγιση του θέματος από τον προκάτοχό της δηλώνει προχειρότητα και αβουλία. Παράλληλα, υπό το βάρος των αντιδράσεων, η υφ. Υγείας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο νόμος που θεσπίζει την παρακράτηση αντίκειται σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την κατάργησή του. Την αμφιβολία του για την κατάργηση των επίμαχων διατάξεων εξέφρασε ο Κ. Ζαχαριάς, καθώς, όπως είπε, αφορούν εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου.


Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε για το θέμα, υποστηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα όλων στη δημόσια και δωρεάν υγεία. Παράλληλα σημειώνει ότι οι ψυχικά πάσχοντες, ομάδα ιδιαίτερα ευάλωτη, που βρέθηκε στο στόχαστρο του Μνημονίου, έχουν πλήρη δικαιώματα στήριξης από την πολιτεία και διασφάλισης της απρόσκοπτης πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες παροχής φροντίδων ψυχικής υγείας.



--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η Αγροτική είναι κερδοφόρος και βιώσιμη, αν και χωρίς κρατική ενίσχυση‏



Tο μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που, εκτός από περιουσία του Ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντας διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους γιατί είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του αγροτικού τομέα  αφού έχει πάνω από 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα, αποτελεί εργαλείο για αναπτυξιακή πολιτική και εφαρμογή επενδυτικών προγραμμάτων και, το σημαντικότερο, ελέγχει το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου.

Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα θα

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η Αγροτική είναι κερδοφόρος και βιώσιμη, αν και χωρίς κρατική ενίσχυση






Tο μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που, εκτός από περιουσία του Ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντας διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους γιατί είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του αγροτικού τομέα  αφού έχει πάνω από 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα, αποτελεί εργαλείο για αναπτυξιακή πολιτική και εφαρμογή επενδυτικών προγραμμάτων και, το σημαντικότερο, ελέγχει το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου.

Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν και μπορεί, να τους "κατευθύνει" σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μην συμφέρουν τον ελληνικό λαό.  Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους "επενδυτές" της τράπεζας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ δηλώνει ότι θα επιδιώξει να διερευνηθεί η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την  Κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε εκκαθάριση.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI),  αφού είχε τη διαβεβαίωση ότι η ζημιά θα αναπληρώνονταν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών. Τα κεφάλαια που χρειάζεται η Αγροτική Τράπεζα αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους. 

Η Αγροτική είναι κερδοφόρος και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας.

Επιπλέον, η ΑΤΕ διαθέτει 500 καταστήματα, διεσπαρμένα απ' άκρη σ' άκρη στην επικράτεια της χώρας και στις πιο απομονωμένες γωνιές της ελληνικής γης, που, αν κλείσουν θα επηρεάσουν αρνητικά τις ήδη δοκιμασμένες από την κρίση τοπικές κοινωνίες.  
Οι αδιαφανείς διαδικασίες που προωθούνται στοχεύουν στη διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού".



Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει την άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού και καλεί την Κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος να :

1. Απαντήσει πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ,  για την  απορρόφηση κρατικής  τράπεζας. 
2. Κοινοποιήσει τα  κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, τις εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ.
3. Δημοσιοποιήσει τα στοιχεία όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρησης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι 4 τράπεζες.

Οικονομική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η Αγροτική είναι κερδοφόρος και βιώσιμη, αν και χωρίς κρατική ενίσχυση




Tο μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που, εκτός από περιουσία του Ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντας διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους γιατί είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του αγροτικού τομέα  αφού έχει πάνω από 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα, αποτελεί εργαλείο για αναπτυξιακή πολιτική και εφαρμογή επενδυτικών προγραμμάτων και, το σημαντικότερο, ελέγχει το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου.

Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν και μπορεί, να τους "κατευθύνει" σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μην συμφέρουν τον ελληνικό λαό.  Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους "επενδυτές" της τράπεζας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ δηλώνει ότι θα επιδιώξει να διερευνηθεί η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την  Κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε εκκαθάριση.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI),  αφού είχε τη διαβεβαίωση ότι η ζημιά θα αναπληρώνονταν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών. Τα κεφάλαια που χρειάζεται η Αγροτική Τράπεζα αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους. 

Η Αγροτική είναι κερδοφόρος και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας.

Επιπλέον, η ΑΤΕ διαθέτει 500 καταστήματα, διεσπαρμένα απ' άκρη σ' άκρη στην επικράτεια της χώρας και στις πιο απομονωμένες γωνιές της ελληνικής γης, που, αν κλείσουν θα επηρεάσουν αρνητικά τις ήδη δοκιμασμένες από την κρίση τοπικές κοινωνίες.  
Οι αδιαφανείς διαδικασίες που προωθούνται στοχεύουν στη διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού".



Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει την άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού και καλεί την Κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος να :

1. Απαντήσει πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ,  για την  απορρόφηση κρατικής  τράπεζας. 
2. Κοινοποιήσει τα  κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, τις εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ.
3. Δημοσιοποιήσει τα στοιχεία όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρησης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι 4 τράπεζες.

Οικονομική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com

Aνοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας

Η Τοπική Οργάνωση του δήμου Ήλιδας προχωρά στην εγγραφή νέων μελών. Μάλιστα το Σάββατο 28 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ
στις 8:00 το βράδυ στο χώρο της βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. Στην συγκέντρωση, θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή μελών στον ενιαίο φορέα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και θα οργανωθούν οι δράσεις του φορέα.

Εισηγήτρια της εκδήλωσης θα είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.

Επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για την τρόικα







Επίκαιρη ερώτηση 
προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα : « Η συνάντηση Πρωθυπουργού με την τρόικα και η συνέχιση της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου»

Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα,  συνοδεύεται από νέες απαιτήσεις και νέους εκβιασμούς για λήψη επώδυνων μέτρων. Με τις ιδεολογικές τους εμμονές, οι εκπρόσωποι της

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου  του Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της τοποθέτησης του κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, μέσα από  την οποία επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέραμε, ότι δηλαδή υπήρξε βασιλικός επίτροπος του Έκτακτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης το 1968.
Αποδεχόμαστε τη «διόρθωση» ότι στη συγκεκριμένη δίκη δεν κατακεραύνωσε τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Νέστωρα, Ζάννα, Σηπιτάνο, Δέδε, Πυρζα, και Μαλτζίδη, άλλα υπήρξε ήπιος διώκτης.
Επίσης, ενημερωθήκαμε με τα επιλεγμένα παραδείγματα που μας παραθέσατε ότι σε όλη την περίοδο της δικτατορίας, μεταξύ των καθηκόντων του ήταν να δικάζει αγωνιστές της Δημοκρατίας.
Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στη νέα θέση και αναμένουμε να δούμε με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία απέναντι στον Ελληνικό λαό, ευελπιστώντας στον πλήρη εκδημοκρατισμό της.
To Γραφείο Τύπου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνάντηση των τριών αρχηγών

Ως εκτελεστικοί λογιστές, αφού προηγουμένως είχαν πάρει την έγκριση της τρόικας, οι τρεις μνημονιακοί ηγέτες  απεργάζονται τα νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης.
Όλα όσα με ψεύτικες διακηρύξεις προθέσεων απέρριπταν προεκλογικά, τώρα αποτελούν τη  συνισταμένη της κυβέρνησης. Η συμφωνία τους στα νέα μνημονιακά μέτρα είναι συμφωνία στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών. Ο στόχος περί «επιμήκυνσης» της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι συνώνυμος με την επιμήκυνση της λιτότητας,  η «επαναδιαπραγμάτευση» και τα «ισοδύναμα μέτρα»  δεν είναι τίποτα άλλο παρά λέξεις κενές περιεχομένου, τις οποίες οι κυβερνητικοί εταίροι αναμασούν υποκριτικά.
Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ είναι υπόλογοι προς τον ελληνικό λαό για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.  Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, η ευρωπαϊκή λύση για το χρέος, με διαγραφή μέρους του και αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, η στήριξη της ανάπτυξης και της εργασίας, ο δημόσιος  έλεγχος  του τραπεζικού συστήματος, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η προστασία των δημοσίων αγαθών, αποτελούν βασικούς άξονες για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.
To Γραφείο Τύπου

Το δημόσιο σύστημα υγείας στο απόσπασμα!


Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μέτρων, ενώ η συγκυβέρνηση ΝΔ
– ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, άξια συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, επιδίδεται σε μια ανηλεή
επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Ήδη η εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχουν οδηγήσει:

Μετά τα 1.500 ευρώ... πεθαίνεις



Μελετάται πρωτάκουστη και απαράδεκτη πρόταση για την καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία φέρει τη σφραγίδα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), θα καθιερωθεί από το 2013 ο θεσμός της συνασφάλισης, ο οποίος

Η Ιθαγένεια για μετανάστες και η ακροδεξιά - Του Πάνου Τριγάζη




«Τί σημαίνει να είσαι Έλληνας σήμερα; Σημαίνει να έχεις Έλληνες γονείς; Μπορείς να έχεις δύο χώρες, που τις αισθάνεσαι δικές σου; Μπορείς να αισθάνεσαι ταυτόχρονα Έλληνας και Αλβανός, Έλληνας και Ουκρανός, Έλληνας και Βούλγαρος;»

Τα ερωτήματα αυτά είχαν τεθεί από μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, παιδί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία παίρνει ανατριχιαστικές διαστάσεις. Όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα που περιλαμβάνει η οικουμενική διακήρυξη του ΟΗΕ παραβιάζονται βάναυσα στη γειτονική μας αραβική χώρα, της οποίας ο λαός έχει μακρόχρονους δεσμούς φιλίας με τον ελληνικό λαό και κοινές

Aνοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας

Η Τοπική Οργάνωση του δήμου Ήλιδας προχωρά στην εγγραφή νέων μελών. Μάλιστα το Σάββατο 28 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ
στις 8:00 το βράδυ στο χώρο της βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. Στην συγκέντρωση, θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή μελών στον ενιαίο φορέα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και θα οργανωθούν οι δράσεις του φορέα.

Εισηγήτρια της εκδήλωσης θα είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.

"Nέα σεισάχθεια": Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε Συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα της Βουλής, με θέμα την παρουσίαση πρότασης νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τη "νέα σεισάχθεια" αφορά τη ρύθμιση κάθε κατηγορίας δανειακής υποχρέωσης νοικοκυριών προς τις τράπεζες, τις εταιρείες στις οποίες οι τράπεζες έχουν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αφορά,

AΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η επιμήκυνση έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Μάρτιο!



Συγγραφέας: left.gr

Όπως αποκαλύπτει με δήλωσή του ο Γιάννης Μηλιός έχει ήδη γίνει δεκτή εκ μέρους του ΔΝΤ η από 30/06/2012 μέχρι τις 14/03/2016 επιμήκυνση της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα

Ο Γιάννης Μηλιός αναφέρει ότι από πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΝΤ (IMF Lending Arrangements as of June 30, 2012: http://www.imf.org/external/np/tre/activity/2012/071912.htm#tab2a) μαθαίνουμε ότι

Σαμαράς... όπως λέμε Πινόκιο!





Αποφασισμένος να "τελειώνει" με τον κόσμο της εργασίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην κ.ο. της ΝΔ

Τις προσδοκίες ότι σε ορίζοντα τετραετίας η ανεργία θα πέσει στο 10% και από τις αρχές του 2014 η οικονομία θα ανακάμψει, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην κ.ο. της ΝΔ. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός κράτησε κρυφό τον τρόπο με τον οποίο η τρικομματική συγκυβέρνηση

Αλ. Τσίπρας: Το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης





Επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Οι κυβερνητικοί εταίροι έγιναν «τροϊκανότεροι των τροϊκανών», είπε, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα που έχει χρεοκοπήσει.

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σήμερα, η Βουλή ξεκινά ξανά τις εργασίες της μετά από 100 και πλέον ημέρες αδράνειας, κατά τις οποίες επί της ουσίας ήταν κλειστή.
Και βέβαια αυτό μπορεί να ακούγεται και ευχάριστο στους πολίτες αφού τα τελευταία χρόνια του μνημονίου, ανοιχτή βουλή σήμαινε υλοποίηση της μνημονιακής καταστροφής.
Θέλουμε, όμως, να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στη

Δήλωση Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την άφιξη της τρόικας και την εξελισσόμενη ευρωπαϊκή κρίση

Η τρόικα καταφτάνει στη χώρα μας για να επιβλέψει τους όρους εφαρμογής του πακέτου μέτρων των 11 δις, που υποτίθεται ότι θα επαναδιαπραγματευόταν η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.
Ενθαρρυμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, που αγνόησε το καταδικαστικό μήνυμα των τελευταίων εκλογών απέναντι στην πολιτική του μνημονίου, οι δανειστές μας εκβιάζουν και αξιώνουν νέα επιπλέον μέτρα 5 δις.
Συνιστά απόλυτο παραλογισμό η συνέχιση και η σκλήρυνση της μνημονιακής πολιτικής, καθώς και η λήψη νέων μέτρων, σε μια κατεστραμμένη οικονομία.
Η κατάληξη αυτής της πολιτικής είναι προδιαγεγραμμένη, οδηγεί στον πλήρη

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του κοιν. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλή, με θέμα την απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το έκτακτο ειδικό τέλος πρώτης κατοικίας

Συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Π.Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «την απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το έκτακτο ειδικό τέλος πρώτης κατοικίας».
Στην πρωτολογία του ο κ. Κουρουμπλής και πριν εισέλθει στην ανάπτυξη της ερώτησής του προέβη σε δήλωση εις απάντηση των προκλητικών δηλώσεων του  αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, κ. Φίλιπ

Με τα ΜΑΤια της τρόικας

 
 
- Εξευμενισμό των δανειστών με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων επιχειρεί η κυβέρνηση μήπως και εξασφαλίσει λίγο χρόνο "επιμήκυνσης" της δημοσιονομικής προσαρμογής
- Η δραματική περικοπή (22%) των εφάπαξ στο Δημόσιο, τα λουκέτα σε εκατοντάδες δημόσιους οργανισμούς εντός του Αυγούστου και το σπάσιμο της απεργίας στη "Χαλυβουργία" τα πρώτα δείγματα γραφής
- "Πίστη" στο Μνημόνιο αξιώνει η τρόικα που φτάνει την Τρίτη στην Αθήνα για να καταγράψει τις οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης και τις "παρεκκλίσεις" από τις προσταγές της
- Στη συνάντηση με τη Μέρκελ στα τέλη Αυγούστου προσβλέπει ο Σαμαράς για χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των μέτρων
- Από το Eurogroup το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα


Ανίερη πράξη
Με επέμβαση της αστυνομίας έσπασε την Παρασκευή η πρωτοφανής απεργία των εργαζομένων στη "Χαλυβουργία" που κράτησε εννέα μήνες. "Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό" υπενθύμισε ο Αντ. Σαμαράς που έδωσε την παραγγελία. Του διέφυγε βεβαίως: Και όσων χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους αλλά και των απεργών...
ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο της βίας και του αυταρχισμού η κυβέρνηση

ΧΑΡΑΤΣΙΑ - Η ισοπέδωση και η εξαθλίωση του λαού έχει όνομα...

Συγγραφέας: left.gr


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 7.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος και όχι χωριστά όπως είχε αποφασίσει το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η κυβερνητική τρόικα, έχοντας αφήσει οριστικά στο παρελθόν τις προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά, Βενιζέλου και με την απόλυτη συναίνεση Κουβέλη, μας οδηγεί ολοένα και πιο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Η ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να αγωνιστούμε δίπλα στο λαό για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, σε κάθε χώρο δουλειάς και φοίτησης, σε κάθε γειτονιά, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στα κοινωνικά αγαθά.
38 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, τα μνημόνια μεταφράζονται σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών  και την εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας. Ο δρόμος της λιτότητας και του αυταρχισμού εμφανίζεται ως μονόδρομος για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Η δημοκρατία συρρικνώνεται, μέσα σε ένα πλαίσιο όξυνσης της καταστολής και περιστολής των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, η άνοδος της νεοναζιστικής ακροδεξιάς και οι συνεχιζόμενες φασιστικές επιθέσεις σε συμπολίτες μας υπενθυμίζει ότι οι αγώνες για τη δημοκρατία είναι πιο επίκαιροι από ποτέ.
Σήμερα είναι η στιγμή για να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς σε όλη την Ευρώπη για μια κοινωνία δίκαιη, ειρηνική, δημοκρατική και σοσιαλιστική.
To Γραφείο Τύπου

Λαϊκή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Πύργου

Ο  ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  χαιρετίζει  και ευχαριστεί όλους και όλες που σε μια  άκρως πολωτική και γεμάτη εκβιασμούς προεκλογική περίοδο, που  αγνοήσατε τις τεράστιες πιέσεις και  επιλέξατε  με πρωτοφανή μαζικότητα  το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αναδεικνύοντας τον σε δεύτερη δύναμη, σε απόσταση αναπνοής από την Νέα Δημοκρατία.
Δεσμευόμαστε ότι, θα τιμήσουμε  την ψήφο σας  και θα κάνουμε ό,τι  είναι δυνατόν  για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας,  ώστε με μαζικούς και ενωτικούς  αγώνες να απαλλάξουμε τη χώρα από τα μνημόνια, τις αντεργατικές πολιτικές και από  τις δυνάμεις εκείνες που  έχουν γονατίσει τη χώρα και τους εργαζόμενους .να σταματήσουμε  την κοινωνική καταστροφή  και να συμβάλλουμε  στην ανασυγκρότηση  του τόπου.
Στην  πρόσφατη πανελλαδική επιτροπή, μετά τις εκλογές, αποφασίστηκε να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα, στη βάση των κοινών αποφάσεων, της κοινής δράσης και της κοινής παρουσίας.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ  οφείλει να αντιμετωπίσει την πρόκληση ενός μαζικού αριστερού ενιαίου πολιτικού φορέα, που θα εκφράζει τις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα και του αύριο,  θα αποτελεί χρήσιμο «εργαλείο» για την ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων, για την πολιτική ανατροπή, και την κοινωνική αλλαγή, για να έρθει στην εξουσία ο λαός.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο,  ο  ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ  Πύργου καλεί όλες και όλους στην  λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ.
 Βασικός σκοπός είναι να ανοίξει μια αμφίδρομη κουβέντα με τον κόσμο της περιοχής  αλλά και να ξεκινήσουν οι πρώτες εγγραφές μελών στον ενιαίο φορέα του ΣΥΡΙΖΑ.
                                                                                               
 Γραμματεία  ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Πύργου 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ! Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Αντιπροσωπεία Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Λαφαζανη Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτή Β' Πειραιά, Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β' Αθήνας, υπεύθυνο της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, 

SIEMENS: Στο προσκήνιο το σκάνδαλο με επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

left.gr

Επίκαιρη επερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, για τη σκανδαλώδη απόπειρα εξώδικου συμβιβασμού με τη SIEMENS, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Αλέξη Τσίπρα.


Το σκάνδαλο της Siemens και το υπό εκκόλαψη σκάνδαλο του συμβιβασμού του

Τρίτο μνημόνιο-μαμούθ προετοιμάζει η συγκυβέρνηση

left.gr


Ένα «νέο Μεσοπρόθεσμο» θα πάρει τη θέση των απαγκιστρώσεων, αποδεσμεύσεων και επαναδιαπραγματεύσεων που υπόσχονταν προεκλογικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας εξουσιοδοτήθηκε από τους Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να καταρτίσει ένα νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιαστεί στην τρόικα στις 24 Ιουλίου, ημερομηνία που επιστρέφουν οι τεχνοκράτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Ένα μέλλον χωρίς δημόσια υγεία ξημερώνει για όλους μας . Η συστηματική και σχεδιασμένη διάλυση των φορέων πρόνοιας προωθεί την άλωση του τομέα Υγείας με στόχο την ιδιωτικοποίησή και εμπορευματοποίησή του .
Η μείωση των δημοσίων δαπανών Υγείας σε τριτοκοσμικά επίπεδα , σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το Ε.Σ.Υ. το οποίο κυριολεκτικά καταρρέει .
Η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας δεν επιτρέπει την κάλυψη κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και έχει σαν συνέπεια το κλείσιμο μονάδων και τον περιορισμό κλινών .
Η ομολογημένη πρόθεση του υπουργού Οικονομικών για ενοικίαση σε ιδιώτες μονάδων του Ε.Σ.Υ. με το πρόσχημα οτι υπολειτουργούν , καθώς και του

Αλέξης Τσίπρας: Να σταματήσει η κοροϊδία - όχι στη συνάντηση με την τρόικα


Συγγραφέας: left.gr

Τη συνάντηση των αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης με φόντο τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, καθώς και τον επικείμενο ερχομό της τρόικας σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με δηλώσεις του από τα γραφεία της Κουμουνδούρου.


Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα των τροϊκανών για συνάντηση με αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ κάλεσε και την κυβέρνηση "να αξιοποιήσει τη μια και μόνη ευκαιρία να ταυτιστεί με τη λαϊκή βούληση και σε μια κίνηση εθνικής ομοψυχίας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Να προστατευθεί η δημόσια περιουσία στην παραλία Σχίνων Ζαχάρως

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, με την οποία ζητά την προστασία της δημόσιας περιουσίας στην παραλία των Σχίνων Ζαχάρως. Η ερώτηση έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Στην παραλιακή ζώνη του Ν. Ηλείας μήκους 140 χλμ. περίπου, υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα αμμολόφων, σαφέστατα δημοσίου χαρακτήρα.
Τμήματα των εκτάσεων αυτών έχουν τεχνικά δασωθεί (στις περιοχές: Θίνες Βαρθολομιού, Κουρούτας - Μαραθιάς - Σαβαλίων κλπ), άλλα έχουν αυθαίρετα καταπατηθεί και δομηθεί (Άγιος Ηλίας, Μούτελη μέχρι Κατάκολο κλπ) και άλλα παραμένουν σχετικά ελεύθερα ως αμμοθίνες (Ζαχάρω - Γιαννιτσοχώρι κλπ). Η οριοθέτηση, καταγραφή ως δημόσιας περιουσίας και προστασία των εκτάσεων αυτών, γίνεται από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας, με τη διαδικασία του καθορισμού των οριογραμμών αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού.
Πρόσφατα, με την 114409/23322/20-1-2012 απόφαση του γ.γ. της αποκεντρωμένης

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ : Κάλεσμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου

Κάλεσμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 

Αύριo,Τετάρτη (18/7), στις 7.30 μμ, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Πύργου.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο χαρακτηρίζεται και επισήμως πλέον τραγική. Το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό αδυνατεί να λειτουργήσει τόσο στο σύνολο, όσο και σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς, όπως είναι η καρδιολογική κλινική με τη ΜΕΘ και η μονάδα τεχνητού νεφρού. Τόσο η έλλειψη προσωπικού, όσο και η ανεπαρκής χρηματοδότηση οδηγούν το ίδρυμα σε αδυναμία να εκπληρώσει την αποστολή του.

Η μνημονιακή πολιτική που συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση οδηγεί τη δημόσια υγεία σε διάλυση. Θεωρούμε αυτονόητη την καθολική κινητοποίηση του κόσμου για την υπεράσπιση του πολυτιμότερου δημόσιου αγαθού. Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής να παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση και να τη μετατρέψουμε σε ξεκίνημα έντονης αγωνιστικής δράσης.

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ   Νομού Ηλείας


--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Νομού Ηλείας : Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου

Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου

 

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την κατάσταση πού έχει δημιουργηθεί στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου. Το αίτημα που απευθύνεται στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής :

 

Κύριε Πρόεδρε,

σας γνωρίζουμε ότι στις 6 Ιουλίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου και είχε επαφές με τη διοίκηση και το προσωπικό. Δυστυχώς η ενημέρωση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους, που ήδη είχαν γίνει γνωστοί στην κοινωνία της πόλης μας και του νομού. Η κατάσταση στο νοσοκομείο χαρακτηρίζεται και επισήμως πλέον τραγική. Το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό αδυνατεί να λειτουργήσει τόσο στο σύνολο, όσο και σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς, όπως είναι η καρδιολογική κλινική με τη ΜΕΘ και η μονάδα τεχνητού νεφρού. Τόσο η έλλειψη προσωπικού, όσο και η ανεπαρκής χρηματοδότηση οδηγούν το ίδρυμα να κατεβάσει ρολά στις 15 Ιουλίου, όπως αρμοδίως δηλώθηκε στην αντιπροσωπεία μας.

Κατόπιν τούτου και χωρίς να παραγνωρίζουμε το γενικό πλαίσιο χάους μέσα στο οποίο βυθίζεται η χώρα από τις αδιέξοδες πολιτικές σε όλους τους τομείς και επειδή πέρα από την αντίθεση και τον αγώνα ενάντια σ' αυτές τις κεντρικές πολιτικές είμαστε υποχρεωμένοι να δρούμε και τοπικά, θεωρούμε ως απαρχή μιας σειράς συνεχόμενων και κλιμακούμενων αγώνων την ΑΜΕΣΗ σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία φορέων και συλλόγων του τόπου, για την αντιμετώπιση του ζωτικού αυτού προβλήματος και των προγραμματισμό των δράσεων.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ   Νομού Ηλείας

Μείζον εθνικό έγκλημα η εκποίηση της κρατικής ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και του ΤΤ

Φαίνεται ότι οι σχετικές συμφωνίες για τη διάλυση των κρατικών τραπεζών είχαν κλειστεί προεκλογικά με τις Βρυξέλλες, γι' αυτό και η κυβέρνηση βιάζεται να βάλει μπροστά το σχέδιο άμεσα, και πριν από το τέλος Αυγούστου.


Στο στόχαστρο είναι σε πρώτη θέση η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Προς το παρόν τα πάντα είναι ρευστά και όλα τα πιθανά σχήματα "παίζουν", αφού η κυβέρνηση δεν έχει κάνει γνωστές τις ακριβείς προθέσεις της.

Τα σενάρια των εφημερίδων αναφέρουν ότι στην περίπτωση της ΑΤΕ (στην οποία το Δημόσιο κατέχει το 97%) προκρίνεται η λύση να διαχωριστεί η τράπεζα σε "καλή" και "κακή" και το καλό της κομμάτι θα συγχωνευθεί. Αυτή η διάσπαση της ΑΤΕ Bank θα ανοίξει τον δρόμο για τη συγχώνευσή της με άλλη τράπεζα. 

Η ενδεχόμενη εξέλιξη εκποίησης κρατικής περιουσίας θέτει σε άμεσο κίνδυνο την αγροτική γη και το μέλλον των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού. Έτσι, η χώρα στερείται ένα σημαντικό εργαλείο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή της κρίσης που χρειαζόμαστε την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.

Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι, με τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν και τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, θα επιδεινωθούν οι δείκτες της απασχόλησης.

Παράλληλα οι κυβερνητικοί εταίροι και το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν και την εκχώρηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε ιδιώτες.  Οι καταθέσεις των πολιτών, που συγκεντρώνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδος το Τ.Τ. και μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκαν προνομιακά σε χρηματοδότηση υποδομών και γενικά σε αναπτυξιακούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, θα αξιοποιηθούν κερδοσκοπικά από τους ιδιώτες τραπεζίτες, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι από την παραχώρηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.



Σε ανακοίνωση του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γίνεται λόγος για "μείζον εθνικό έγκλημα" αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη εκποίηση της κρατικής ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και του ΤΤ.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι: "Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση φαίνεται ότι είχε συμφωνήσει πριν από τις εκλογές με τις Βρυξέλλες τη διάλυση των κρατικών τραπεζών ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και ΤΤ. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί ο διαφαινόμενος κυβερνητικός σχεδιασμός για σπάσιμο της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ σε "καλό" και "κακό" κομμάτι, με την εκκαθάριση του δεύτερου και την άρον - άρον εκχώρηση του πρώτου στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο. Γι' αυτό και δεν προχωρούν, ούτε καν με τους όρους που ακολουθήθηκαν για τις ιδιωτικές τράπεζες, στην ανακεφαλαιοποίησή τους".


Η ανακοίνωση καταλήγει, τονίζοντας ότι: "Μοναδική αναπτυξιακή προοπτική είναι η ανακεφαλαιοποίηση και των κρατικών τραπεζών με ένταξη της λειτουργίας τους προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας".

Το ενδιαφέρον της για την πώληση της ΑΤΕ, επιβεβαίωσε ήδη η τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της.

  left.gr

Δήλωση βουλευτού Έφης Γεωργοπούλου για τα Νοσοκομεία

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός συνεχιζόμενου εγκλήματος κατά της ζωής των κατοίκων της Ηλείας. Η αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων των Νοσοκομείων, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις κλινών και κλινικών έφερε τον πολύπαθο νομό μας στην απόγνωση.
Ημίμετρα και παλινωδίες στο θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων με ειδικευμένους γιατρούς στο Νοσοκομείο του Πύργου δημιουργεί ερωτηματικά για τους χειρισμούς και τις ειλημμένες αποφάσεις. Η Καρδιολογική κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, το Μικροβιολογικό βγαίνουν εκτός λειτουργίας.
Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας απορφανίζεται από κλινικές οι οποίες επί σειρά ετών είχαν να επιδείξουν αξιοζήλευτο έργο. Αυτό που επιφυλάσσουν με τη λεγόμενη διασύνδεση είναι να το μετατρέψουν σε Κέντρο Υγείας και να μεταφέρουν το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό στον Πύργο.
Τα Κέντρα Υγείας του Νομού «αυτοσχεδιάζουν» χωρίς γιατρούς.
Μέχρι τώρα δεν επαρκούσαν οι υπάρχουσες κλίνες για ένα νομό 300.000 κατοίκων. Αντί να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, να επεκταθούν και να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές βλέπουμε τον νευραλγικό τομέα της Υγείας στην Ηλεία να είναι σε αποσύνθεση.
Μήπως υπάρχει σχέδιο ηθελημένης εξόντωσης των πολιτών της Ηλείας;
Μήπως το όνειρο και ο κρυφός πόθος, όσων θέλουν να υπακούουν στην τρόικα, είναι η ιδιωτική υγεία για τους λίγους;
Με την υγεία δεν παίζουμε, ούτε της δίνουμε ασπιρίνες. Κινδυνεύουν ζωές, μην το ξεχνάμε.
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είμαστε σταθερά και αταλάντευτα υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας και της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να αναδείξουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία. Θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους πολίτες του Νομού, τους εργαζόμενους και το νοσηλευτικό προσωπικό στον κλάδο της υγείας που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, να δοθεί άμεση προτεραιότητα στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται ΥΓΕΙΑ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, - Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα πανελλαδική καμπάνια εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,

Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Σας ευχαριστώ για τη σημερινή παρουσία σας.
Σήμερα δεν ξεκινάμε την πορεία προς το λαό, όπως κοινότυπα πολλοί επαναλαμβάνουν, αλλά από μια νέα αφετηρία, συνεχίζουμε μαζί με το λαό, την κοινή πορεία μας.
Την πορεία της λαϊκής χειραφέτησης για να αποτρέψουμε τη κοινωνική καταστροφή.
Και να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου για να φέρουμε τον ίδιο το λαό στην εξουσία.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως το θεσμικό και πολιτικό υποκείμενο του λαού στην εξουσία.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την επανασύσταση του «Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ)» και του «Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)»

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την κατάργηση της υπ' αριθ. 6/28-2-2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου και για την επανασύσταση του «Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ)» και του «Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)»

Για την κατάθεση πρότασης νόμου για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του επιδόματος ανεργίας, της μετενέργειας, άλλων ρυθμίσεων που αφορούν την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

 Μετά από συνεδρίαση της ομάδας παρακολούθησης του Μνημονίου και παραγωγής νομοθετικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (Μητρόπουλος Αλέξης, Δραγασάκης ΓΙάννης, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Δημήτρης Στρατούλης), παρουσία του προέδρου της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα) κατατέθηκε σήμερα υπογεγραμμένη και από τους 71 βουλευτές του

Η δημόσια υγεία καταρρέει / Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Πύργου

Η δημόσια υγεία καταρρέει
Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Πύργου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας από τους Μαρία  Κουτσούκου, Βάσω Καλατζή, Πάνο Βεργέτη, Τάκη Γεωργόπουλο, Κυριάκο Μπίστα και Γιάννη Καραμάνη, επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο Πύργου, στο οποίο είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο των γιατρών Δ. Κιντή και την διοικήτρια Ε. Φιλιπποπούλου.
Μετά από εκτενή και ειλικρινή ενημέρωση διαπίστωσε ότι ένα μέλλον χωρίς δημόσια υγεία ξημερώνει για όλους τους κατοίκους του νομού μας. Το ΕΣΥ καταρρέει κάτω από τις δραματικές ελλείψεις υλικών, εξοπλισμού και κυρίως προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται μισθολογικά και εργασιακά. Η μείωση των δημόσιων δαπανών υγείας σε τριτοκοσμικά επίπεδα οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το ΕΣΥ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού διέλυσαν τους φορείς πρόνοιας, προωθούν την άλωση του τομέα υγείας, ενισχύοντας τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα που αναπτύσσεται παρασιτικά και αποτελεί το βασικό ρυθμιστή πολιτικής της υγείας. Η υποχρηματοδότηση δεν επιτρέπει την


.