Για την ΕΡΑ Πύργου

Αντιπροσωπεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γραμματέα Δημήτρη Μπαξεβανάκη, παρευρέθηκε, τη Δευτέρα 2/9, στη σύσκεψη που συγκάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πύργου.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα της διεκδίκησης της ένταξης της ΕΡΑ Πύργου στο νέο φορέα που δημιουργείται, με παράσταση στον κ. Καψή. Απόλυτη ήταν η αντίθεση του ανταποκριτή της ΕΡΤ στην περιοχή Γ. Μαρινόπουλου, που δήλωσε ότι δεν θέλει καμιά σχέση με το νέο φορέα. Οι παρευρισκόμενοι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων υιοθέτησαν τη θέση των εργαζομένων. Σημειώνεται ότι, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς προβλέπεται να λειτουργήσουν οι 10 με προσωπικό μόλις 4 ή 5 άτομα! Σήμερα στην ΕΡΑ Πύργου υπάρχουν 17 εργαζόμενοι.

Από την πλευρά μας καταθέσαμε τις παρακάτω απόψεις:

1.       Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ, που 3 μήνες τώρα δίνουν αγώνα αξιοπρέπειας και απαλλαγμένοι από τον κυβερνητικό εναγκαλισμό αποτελούν όαση δημοκρατίας και πολυφωνίας. Δείχνουν με το παράδειγμά τους πώς μπορεί να λειτουργεί ένα ραδιοτηλεοπτικό μέσο, ανεξάρτητο από τους βαρώνους της διαπλοκής και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους.

2.       Δεν αναγνωρίζουμε το πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου ούτε φυσικά το παράνομο μόρφωμα που αποκαλείται Δ.Τ., στις εκπομπές της οποίας τα στελέχη και οι βουλευτές μας δεν θα συμμετάσχουν.

3.       Για τον ΣΥΡΙΖΑ δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας υπάρχει και είναι η ΕΡΤ με το συνολικό δυναμικό της, που περιλαμβάνει και τους 19 περιφερειακούς σταθμούς.

Στη διάρκεια της συζήτησης αλλά και την επόμενη μέρα τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας της ΕΡΑ Πύργου ως αυτοδιαχειριζόμενου σταθμού, μέχρις ότου η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Μετά τα παραπάνω μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα (4-9) στον τοπικό τύπο. Αυτονόητο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε συμφώνησε ούτε θα συμμετάσχει σε καμία πρωτοβουλία που θα νομιμοποιεί την αυθαιρεσία και την παρανομία.

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας



.