17 Νοέμβρη 2015

Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα δύο χρόνια μετά, η λάμψη της εξέγερσης μας υπενθυμίζει πως το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή κατακτιέται με αγώνες και θυσίες. Το Νοέμβρη του '73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της Χούντας, βροντοφωνάζοντας Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ.

  Σαράντα δύο χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η μεγάλη εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία παραμένει το πιο φωτεινό παράδειγμα για κάθε δημοκρατικό αγώνα.
   Το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα ζωντανό, αρνείται να χωρέσει σε μια μουσειακή προθήκη, να γίνει απλά μια ανάμνηση. Είναι η επικαιρότητα των αιτημάτων του, ο αγώνας για δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, αξιοπρέπεια, για μια ζωή που αξίζει κανείς να τη ζει, αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη επέτειο να μην μοιάζει με τις άλλες.
    Οφείλουμε να θυμόμαστε το Πολυτεχνείο, αλλά και τη Νομική, τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, τη Μπουμπουλίνας, τον κάθε τόπο μαρτυρίου αγωνιστών, την κάθε στιγμή της αντίστασης. Οφείλουμε να θυμόμαστε, επίσης, την προδοσία της Κύπρου, από το αυτοαποκαλούμενο «εθνοσωτήριο» στρατιωτικό καθεστώς της Χούντας και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
    Σήμερα, μάλιστα, όπου μέσα από την πολύπλευρη οικονομική και αξιακή κρίση, νοσταλγοί αυταρχικών καθεστώτων, κήρυκες του αυταρχισμού, αλλά και της ιστορικής λήθης, της αναθεώρησης του παρελθόντος κάνουν δυναμικά, και πάλι, την εμφάνισή τους, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να θυμόμαστε τον αντιδικτατορικό αγώνα, με προεξάρχουσα την εξέγερση του Πολυτεχνείου και, ταυτόχρονα, να συνεχίσουμε τον αγώνα στο δρόμο που χαράχθηκε ανεξίτηλα τον Νοέμβρη.

Η κοινωνία που οραματιζόμαστε δεν χωράει σε μία Ευρώπη φρούριο με πνιγμούς αθώων παιδιών, δεν χωράει φασίστες, αυταρχισμό, ανεργία και φτώχεια, δεν χωράει μνημόνια και ανασφάλεια. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν μία Ευρώπη όπου τα δικαιώματα και οι ανάγκες των πολλών θα παραγκωνίζονται στο όνομα των αγορών και της λιτότητας.

    Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  ΗΛΕΙΑΣ καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.

Για την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας ο Συντονιστής

Τάκης Γεωργόπουλος 


--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Πάγια θέση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι οτι τα βασικά αγαθά για την αξιοπρεπή επιβίωση του κάθε συμπολίτη μας , τα επονομαζόμενα και κοινωνικά αγαθά   , μεταξύ των οποίων και το  Ηλεκτρικό Ρεύμα πρέπει να είναι προσβάσιμα από όλους και αν δεν είναι δυνατή η δωρεάν παροχή τους , θα πρέπει η τιμολόγησή τους να γίνεται με κοινωνική ευαισθησία. Η δε διακοπή τους να γίνεται μόνο σε εκείνους που αποδεδειγμένα ενώ έχουν να πληρώσουν δεν το κάνουν . Έτσι σκεπτόμενοι η απόφαση της ΔΕΗ , για μαζικές διακοπές ρεύματος , μας βρίσκει ριζικά αντίθετους . Για αυτό ζητάμε :

Από την διοίκηση της ΔΕΗ να επανεξετάσει την επώδυνη για τους συνανθρώπους μας τακτική της .

Από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της δυσμενούς αυτής κατάστασης .

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσουν τον απαιτούμενο κοινοβουλευτικό ελεγχο για να διασφαλίσουν τα παραπάνω .

Το να υπάρχουν συμπολίτες μας που να  φωτίζονται  με κεριά και γκαζόλαμπες  και να ζεσταίνονται με μαγκάλια ,είναι εικόνες που σε μια κοινωνία με κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχουν καμία θέση.

Για την Ν.Ε. Ηλείας  ο συντονιστής 

Τάκης Γεωργόπουλος



--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.