Τι συμβαίνει επιτέλους στο ΤΕΙ Πύργου;


Επιτέλους, τι συμβαίνει με την λειτουργία του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας& Επικοινωνίας Πολιτιστικών &Τουριστικών Μονάδων  του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο;

Τον τελευταίο καιρό, η διοίκηση του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ δηλώνει σε κάθε ευκαιρία και με κάθε πρόσφορο μέσο ότι προσπαθεί συστηματικά να αναβαθμίσει το τμήμα. Οι πληροφορίες που φτάνουν όμως σε εμάς μας κάνουν να αναρωτιόμαστε σε ποιά κατεύθυνση στρέφονται αυτές οι προσπάθειες. Και συγκεκριμένα  :

·         Πληροφορούμαστε ότι το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος  σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφασίζει να μην αναγνωρίζει πλέον τον φοιτητικό σύλλογο που λειτουργεί εδώ και χρόνια στον Πύργο.

·         Πληροφορούμαστε ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά, υπάρχουν μαθήματα που δεν έχουν ξεκινήσει να διδάσκονται διότι δεν υπήρξε έγκαιρη μέριμνα τοποθέτησης εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία τους.

·         Πληροφορούμαστε οτι μαθήματα που αποτελούν προϋπόθεση για την πρακτική εξάσκηση δεν γίνονται με αποτέλεσμα οι φοιτητές να βρίσκονται σε αδιέξοδο

·         Πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν στο τμήμα εκπαιδευτικοί που διεκδικούν τα δεδουλευμένα μηνών εργασίας, τα οποία και δεν έχουν πληρωθεί, και συνεχίζουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι.

·         Πληροφορούμαστε  ότι η διοίκηση του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ εισήγαγε και στον Πύργο την ευγενή συνήθεια των καθηγητών του ΤΕΙ δυτ. Ελλάδας να αλληλομηνύονται μεταξύ τους συμβάλλοντας έτσι στην ποινικοποίηση της  ακαδημαϊκής &εκπαιδευτικής δραστηριότητας .

Αν τα παραπάνω αληθεύουν, διερωτόμαστε εάν οι ενέργειες στις οποίες προχωρά κάθε φορά η διοίκηση του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες ή απλά αποτελούν προϊόν άγνοιας και ανικανότητας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε δε σε φήμες ότι κάποιοι " έχουν βρει το μήνα που τρέφει τους έντεκα" όπως ακούγεται .

Από την μεριά μας προσβλέπουμε αυστηρά και μόνο στην αναβάθμιση της παιδείας στον τόπο μας. Καλούμε τόσο την διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας  όσο και την νέα διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας να στρέψουν το βλέμμα τους στην λειτουργία του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ στον Πύργο και να επιβάλλουν άμεσα τις απαραίτητες λύσεις.  

Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το προσωπικό τους έχει εξασφαλίσει διαρκή ασυλία, ειδικά όταν η συμπεριφορά του δεν συνάδει με τους κανόνες της ακαδημαϊκής δεοντολογίας.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ  Ηλείας


--
ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.