Για το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας

Η  ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στον δίκαιο αγώνα των Γονέων, των Εκπαιδευτικών και των κατοίκων της Νέας Μανωλάδας για την ανέγερση νέου σύγχρονου  Δημοτικού Σχολείου.

Το να διδάσκονται οι μαθητές και να διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί μέσα σε συνθήκες υγιεινής  και ασφάλειας, σε σύγχρονες αίθουσες, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της εκπαίδευσης.

Η αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία προσυπογράφει αυτή τη θέση μας .

Την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση του σχολείου φέρει η Δημοτική αρχή, ως μόνη αρμόδια για την κτιριακή υποδομή των σχολείων,  η οποία σχεδόν εδώ και μια δεκαετία δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες  ώστε  να υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος για την ένταξη του νέου σχολείου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ενέργειες που με βάση τα με ΑΔΑ : 6Θ4Ο7Λ6-Τ4Υ , της 4/2/16  Α.Π. 326 ,  6ΧΠΜ7Λ6-ΨΨΤ  της 28/6/16 Α.Π. 2605 ,έγγραφα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (για την υποβολή προτάσεων για Ανάπτυξη , εκσυγχρονισμό , συμπλήρωση υποδομών εκπαίδευσης)  και το απο 17/03/16 έγγραφο της Α΄θμιας εκπαίδευσης για αντικατάσταση ΠΡΟΚΑΤ και κατάθεση φακέλου για το νέο κτίριο και ένταξη του στο ΕΣΠΑ , δεν έκανε , ή έκανε πλημμελώς .

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι δεν είχε  υποβληθεί εγγράφως κανένα αίτημα στις  ΚΤ.ΥΠ. (Κτηριακές Υποδομές , πρώην ΟΣΚ) για αντικατάσταση των ακατάλληλων προσωρινών αιθουσών.

 

Καλούμε τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις ΚΤ.ΥΠ ώστε να κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν πλήρης φάκελος κατασκευής νέου σύγχρονου σχολείου στη θέση  του κατεδαφιστέου κτιρίου και επισκευής του παλαιού κτιρίου που είναι επισκευάσιμου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές δράσεις της τοπικής κοινωνίας .

Καλούμε την Περιφέρεια να προωθήσει τάχιστα τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες , αξιοποιώντας κάθε δυνατή πηγή . (ΕΣΠΑ , δημόσιες επενδύσεις κλπ)

 

Προσωρινά και μέχρι να κατασκευαστεί το νέο σχολείο να αντικατασταθούν οι ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες με άλλες  καινούργιες ή σε καλλίτερη κατάσταση που βρίσκονται σε άλλα σημεία του Νομού ή γειτονικών δήμων .

Οκτώ χρόνια  αδιαφορίας είναι πολλά, και οι ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν μέχρι στιγμής το πρόβλημα μεγάλες, στους  μαθητές του δημοτικού σχολείου όμως  που είναι οι αυριανοί  πολίτες αυτής της χώρας ,το αύριο αυτού του τόπου,  οφείλουμε να δώσουμε λύση τώρα.

Και θα δώσουμε!!!!

 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας



--
ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.